25.08.2014

Kristian Arnøje er økonomichef i Dansk Sundhedssikring A/S, som administrerer sundhedsforsikringer for knap 40.000 kunder. Firmaet ligger i Herlev og har 25 fuldtidsansatte. Cirka to gange om ugen kommer den akademiske student Kathrine Borring forbi firmaet og holder styr på de kunder, der skal rykkes for betaling.

Dansk Sundhedssikring

Kristian Arnøje uddyber:

Hvad laver Kathrine helt konkret for jer?

"Hun står for hele rykkerproceduren her i huset. Altså rykning af kunder, som ikke har betalt deres regning til tiden. Det er hende, der ved, hvem der skal rykkes, og det er hende, der rykker dem. Derudover bogfører hun også lidt for mig."

Gør hun en forskel?

"Ja. Hvis vi ikke havde én til at rykke kunderne, så ville vores cash flow være markant dårligere."

Så det betaler sig at have hende ansat?

"Ja, hundrede procent. Cash-flowet er bedre og omkostningsmæssigt tjener hun sig selv hjem på rykkergebyrer. I forhold til vores likviditet står der i gennemsnit en kvart til en halv million mere på bankkontoen, end hvis hun ikke var der. Kunderne skal nok betale på et tidspunkt, men fordi hun sidder og sender dem rykkere, så sørger hun for, at bankkontoen er fyldt op."

Er der en fordel ved, at hun studerer ved siden af arbejdet?

"Helt sikkert. Det, at hun var vant til at lære, og at hun havde stiftet bekendtskab med basale udtryk som debitor og kreditor, gjorde, at jeg hurtigt kunne lære Kathrine op i hendes opgaver."

Vil du råde andre virksomheder til at ansætte en akademisk studerende?

"Ja, hvis de har et behov for at få udført en konkret opgave. Det første, de skal finde ud af, er hvad de har behov for. De skal også sørge for, at den studerende lærer noget af opgaverne, så de ser det som et supplement til studiet."

Kathrine Borring læser HA Almen på Copenhagen Business School.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op

- og høre mere om, hvordan Djøf kan hjælpe med at finde den rigtige medarbejder til min virksomhed

Bemærk

Du vil ikke modtage andre mails, materialer eller opkald, med mindre vi specifikt aftaler det.